donderdag 11 augustus 2011

CENTRUMWinkels Sparxx en De Basiliek failliet, opheffingsuitverkoop bij Setpoint

CENTRUMWinkels Sparxx en De Basiliek failliet, opheffingsuitverkoop bij Setpoint

Kledingzaken in binnenstad dicht



Sparxx en De Basiliek failliet verklaard door rechtbank.

Herenkledingzaak Setpoint gooit zelf handdoek in de ring.

HENGELO – Een aderlating voor de Hengelose winkelstand. Zo kan de plotselinge sluiting van de kleding­zaken van Sparxx ( Wemenstraat), De Basiliek ( De Wetstraat) en Set­point ( Telgen) zonder meer wor­den omschreven. Sparxx en De Ba­siliek van eigenaar Mark Exterkate zijn gisteren failliet verklaard door de Almelose rechtbank.

Setpoint, een herenmodezaak in het hogere segment, heeft zelf de handdoek in de ring gegooid: de opheffings­uitverkoop is begonnen.De Basiliek was zaterdag voor het laatst open. Sparxx was gisteren nog open. Exterkate heeft over een periode van dertien jaar verschil­lende kledingzaken gehad in Hen­gelo en Enschede en is emotioneel over het faillissement. De oorzaak ligt volgens hem in een combina­tie van factoren.

Exterkate heeft suikerziekte en is daardoor zelf een tijdlang uitgeschakeld geweest. „ Als gevolg van die ziekte hebben we al besloten om twee winkels te sluiten. Maar daardoor kom je weer met veel voorraad te zitten. Dan is het net een vicieuze cirkel.” De verhuizing vorig jaar van Sparxx van de Markt- naar de We­menstraat bracht ook niet de im­puls die de ondernemer daarvan verwachtte. De recessie heeft een rol gespeeld, maar ook de toene­mende verkoop van kleding via het internet. „Dat hebben we zwaar onderschat”, aldus Exterka­te.Door al deze factoren is de schul­denlast fors opgelopen.

Volgens cu­rator Hetty Maissan tot boven een miljoen euro. „Exterkate is ook pri­vé failliet. Hij is alles kwijt”, aldus Maissan.Exterkate spreekt vol lof over zijn ( oud) personeel. Door de sluiting van de winkels kon hij die men­sen ook niet meer aan het werk houden. Tot gisteren had Exterka­te nog een medewerker in dienst.

bron:tubantia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten