maandag 15 augustus 2011

Herrie rond Prins Bernhardplantsoen

STADSPARK

College van B enWwil een ‘intensief’ gesprek met uitbater van paviljoen De Ontmoeting Herrie rond Prins Bernhardplantsoen Een emotionele brief van de exploitant van het paviljoen De Ontmoeting heeft het Prins Bernhardplantsoen weer op de plaatselijke poli­tieke agenda geplaatst.


De toekomst van het Prins Bernhardplant­soen en het paviljoen De Ontmoeting leidt tot groeiende politieke reuring. Na een emotionele brief van de exploi­tant van het paviljoen naar het col­lege van B enWen de raadsfrac­ties en de daarop volgende aankon­diging van het CDA en de VVD om de kwestie volgende maand op te pakken heeft nu ook Pro Hengelo de kwestie weer op de agenda gezet.En de exploitant van het paviljoen Eddy Boevink wordt door het col­lege uitgenodigd voor een gesprek. De vraag is deze: moet hij op het matje komen bij B enWof wordt hij uitgenodigd voor een construc­tief gesprek? Leo Janssen van Pro Hengelo: „ Gaan ze hem de oren wassen? Of wil het college samen met hem naar een oplossing zoe­ken?”De aanleiding is een brief van B enWaan de raad: ‘Het college geeft er de voorkeur aan met hem (Boevink - red.) in gesprek te gaan in plaats van een schriftelijke reac­tie op de brief te geven. De ernst van de situatie en ook van de door de heer Boevink gemaakte verwij­ten rechtvaardigen dit. Op voor­hand wil het college wel aangeven dat we onaangenaam getroffen zijn door de in de krant versche­nen artikelen en de brief.

We ver­wachten dan ook een intensief ge­sprek te voeren.’ Die laatste zin, daar gaat het om, zegt Janssen. „Het is de toonzet­ting van: wat verbeeldt die Boe­vink zich wel? Die gaan we eens even de oren wassen! Het is niet de toon van: er zit een onderne­mer in nood die het water tot aan de lippen is gestegen.” En daarom wil Janssen eerst eens weten wat de bedoeling van het gesprek is.„ Als Boevink terug moet in zijn hok, dan is dat niet acceptabel.”Het draait allemaal om het feit dat Boevink geen toestemming krijgt voor zijn plan om een verwarmd, overdekt terras bij het paviljoen dat hij van de gemeente pacht te bouwen. Dat plan was onderdeel van het door het vorige college goedgekeurde ondernemingsplan.Met die grotere capaciteit moet het paviljoen de stille wintermaan­den overleven.

Omdat het terras er niet komt gaat de zaak voortaan dicht tussen 1 oktober en 1 april heeft Boevink het college laten we­ten in de brief, die nu de nodige commotie blijkt te veroorzaken.In dat schrijven verwijt hij het col­lege dat de betrokkenheid van de gemeente bij het paviljoen en het park ver te zoeken is. Hij wijst ook op de overlast in het opgeknapte park: ‘ We hebben er last van, onze klanten hebben er ook last van.Dat volgens u de overlast wel mee­valt is omdat wij de veroorzakers vaak aanspreken en wegsturen en soms zelfs de confrontatie aan­gaan. Het is in elk geval niet om­dat u een goede controle voert en acties onderneemt.’ Hij voorziet dat de overlast in het park verder zal toenemen als het paviljoen straks de deuren weer sluit.Boevinks brief aan het college is niet zonder emoties: ‘Wat ik in het Prins Bernhardplantsoen heb gedaan met het paviljoen is puur liefdewerk geweest en met pijn neem ik er afstand van, omdat ik me niet wil ergeren aan een part­ner die essentiële afspraken niet nakomt. En hoeveel gesprekken heb ik wel niet met u gevoerd over de slechte verlichting in het park en de slechte paden? U heeft er nooit iets mee gedaan.’ Volgens een woordvoerster van de gemeente is het gesprek dat het col­lege met Boevink wil ‘niet bedrei­gend bedoeld.’

Maar het college is not amused. Want, zegt ze erbij: „We willen wel aangeven dat deze manier van omgaan met elkaar an­ders moet.” Boevink had zich met zijn problemen direct tot het colle­ge van B enWmoeten wenden en niet de krant en de raad moe­ten opzoeken. „ Zodat we er samen kunnen uitkomen”, aldus de woordvoerster.

bron: tubantia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten