dinsdag 15 maart 2011

Politie heeft geen tijd voor ‘drugstas’

ERGERNIS Ook Achilles’12 klaagt al langer over overlast en vernielingen op sportparkWilbert

Politie heeft geen tijd voor ‘drugstas’



Omwonenden van het terrein van Achilles’12 hebben het ge­voel dat de politie geen tijd voor ze heeft. De vondst van een ‘drugstas’ is voor bewoners van de Ruijsdaelstraat de spreek­woordelijke druppel. „ Ze doen niks...”


HENGELO –
Er wordt al langer over geklaagd bij de politie. Tot nu toe zonder resultaat. Maar wat er vori­ge week gebeurde op de parkeer­plaats van voetbalvereniging Achil­les’ 12 aan de Ruijsdaelstraat span­de de kroon. Spelende kinderen vonden vorige week maandag­avond in de bosjes bij de parkeer­plaats een tas met spullen van ­vermoedelijk - een drugsdealer. In de damestas zaten een digitale weegschaal, neusspray, plastic zak­jes en een grote hoeveelheid wit poeder. „Door de dauw was het wat klonterig geworden. Al met al was het wel een pond. Ik denk dat het cocaïne is”, zegt de vader van het kind dat de spullen vond. De man heeft onmiddellijk de politie gebeld. Maar die had geen tijd om de tas op te halen. „ Ze vroegen aan mij of ik de tas naar het bu­reau wilde brengen.” Dat weigerde de man. „Ik heb gezegd dat het me beter leek om even een auto te stu­ren. Maar ze zeiden dat ze op dat moment geen auto hadden...” De man heeft vervolgens een uur lang de wacht moeten houden bij de tas. „ Stel je voor dat kinderen de tas meenemen.” Uiteindelijk kwam er toch nog een politieauto langs om de tas op te halen.

Het verhaal is inmiddels als een lo­pend vuurtje door de wijk gegaan. Voor veel bewoners van ’t Wilbert is het geen verrassing. „Iedereen weet dat daar op de parkeerplaats dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen”, zegt een andere buurtbewoner. „Ik heb het al een paar keer gemeld bij de poli­tie.

Maar er gebeurt niets.” De man vermoedt dat de parkeer­plaats wordt gebruikt door drugs­dealers, mogelijk worden er ook ge­stolen spullen verhandeld. Over­last is er door nachtelijke ruzies op de parkeerplaats. „Ik heb al eens gezien dat ’ s nachts de kofferbak van een auto opengaat en dat er van alles wordt verkocht.”

Ook bij Achilles’ 12 zijn de proble­men bekend. Bestuurslid Mirjam Damveld legt een direct verband met het grote aantal vernielingen op het eigen terrein. „Fietsen wor­den gestolen, netten worden ver­nield, het kunstgras is al een aan­tal keren vernield.” Volgens haar
zijn de vernielingen zo’n vier jaar geleden begonnen. Toen kreeg Achilles kunstgras en moest de club het terrein vaker openstellen. „Dat heeft echt een aanzuigende werking gehad.” In tegenstelling tot de buurt heeft de voetbalvereni­ging wel het idee dat de politie werk maakt van de meldingen.

De politie kon gisteren nog niet zeggen of er coke in het handtasje zat. Dat er niet meteen een poli­tieauto beschikbaar is kan gebeu­ren, aldus een woordvoerster. „ Dat heeft ook te maken met andere za­ken, dat is een kwestie van priori­teiten.” Ze verzekert dat de politie wel degelijk bezig is met de zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten