dinsdag 15 maart 2011

Blije bewoners schenken borrel voor stratenmakers


Blije bewoners schenken borrel voor stratenmakers




HENGELO –
Ze hebben een tijd in de rotzooi gezeten. Maar het leed is bijna geleden en de vernieuwing van deWilbertstraat schiet mooi op. De nieuwe bestrating ligt er voor de helft in en de Frans Hals­straat is al helemaal klaar. De buurtbewoners zijn er zo tevreden over dat ze gistermiddag een bor­rel schenken voor de harde wer­kers: de stratenmakers. Het initia­tief komt van de bewoners zelf en van de Bewonersorganisatie Hen­gelo Midden. „Het ziet er allemaal keurig uit”, zegt buurtbewoner Gerrit Prinsen. In een partytent aan deWilbert-s­traat wordt gisteren om half vier dan ook gezamenlijk het glas gehe­ven op de nieuwe straat. Later op de middag wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan voor de buurtbewoners die dat vroege tijd­stip niet haalden vanwege hun werk.

De ingrepen zijn een onderdeel van een grote opknapbeurt, waar­bij verschillende straten in ’ tWil­bert op de schop gaan. De riole­ring
was namelijk dringend aan vervanging toe en de gemeente combineert dat doorgaans met een reconstructie van de straten.

Het nieuwe riool staat al jaren op de wensenlijst van de bewoners, die onder meer verzakkingen in het wegdek constateerden. In tien straten wordt ook het wegprofiel aangepast, in enkele straten ko­men extra parkeerplaatsen, er ko­men nieuwe bomen en ook nieu­we openbare verlichting.

De afgelopen vorstperiode zorgde voor nogal wat vertraging. Er kon zes weken lang niet worden ge­werkt. Maar de vaart zit er weer in: de Albert Cuypstraat is midden volgende week klaar, het deel van de Rembrandtstraa tussen de Mr.

P.J. Troelstrastraat en de Jan Steen­straat ligt er nu uit, in de Ruysdael­straat ligt de puinverharding er in en in de Hobbemastraat is net het nieuwe riool gelegd. Eind mei, be­gin juni is de klus geklaard, ver­wacht toezichthouder Peter Alte­na. „Tenminste, als het weer mee­werkt...”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten