dinsdag 15 maart 2011

Dancespektakel met top-dj’s in binnenstad

Dancespektakel met top-dj’s in binnenstad



HENGELO –
Dance-liefhebbers kun­nen vrijdag hun hart ophalen in de binnenstad. Bij zeven horecaza­ken zijn liveoptredens van top­dj’s. Zij zijn naar Hengelo gehaald voor het dancefestijn: Grolsch Dan­ce Hengelo, dat enkele malen per jaar wordt gehouden.

Allerlei stromingen binnen de dan­ce zijn vertegenwoordigd, varië­rend van club, ( latin)house, elec­tro en danceclassics tot hiphop, hardstyle en hardcore. Bezoekers kunnen met één passe-partout bij alle deelnemende zaken naar bin­nen. Kosten van het entreebewijs: vijf euro. En dat maakt het een po­pulaire activiteit, weet André Groo­ters van café De Peppel. Bij zijn zaak zijn de laatste keer liefst 120 passen verkocht, terwijl hij met zo’n 70 vierkante meter een van de kleinste deelnemers is.

De dj’s die het publiek vermaken zijn bekend van grote dancefees­ten als Mysteryland, Sensation, Dance Valley, Q- Base en Hardbase. En vrijdag dus op Grolsch Dance Hengelo.

Goodfellows heeft Rob Toonen we­ten
te strikken. Bij Twins treedt Va­to Gonzales op. De Peppel heeft Chosen Few, Vecino, Neo- C en Double Dutch aan de knoppen. In ’ t Neutje Artistic Raw, Bassanova, Chris the Burgh, Royal, Vande & Gross, D-Fanatic, Sexy Salmon.

Empire New York heeft liefst acht dj’s geprogrammeerd: Frequen­cerz, Xerenetox, Refuze, FironX, Wesnight, Vecino, Armanianboy, en The Bass Navigators. In The Three Musketeers treden Ralvero en Stef Takkenberg op en bij Club Merlijn tenslotte Johnny G en Hardwell.

Het is de derde keer dat het evene­ment wordt gehouden en de erva­ringen zijn positief. Iedere kroeg in Hengelo kan meedoen, mits men bekende dj’s programmeert.

Dat is ook de insteek van het fes­tijn: de bekendere namen naar Hengelo halen en zo een evene­ment aanbieden dat publiek uit heel de regio aantrekt. De horeca­zaken proberen zo het uitgaansle­ven weer nieuw leven in te blazen. Volgens Grooters lukt dat aardig.

Het festijn begint om 22.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten